Translate
Home
Family
Communicatie
New(s)
Guestbook
Links
Contact
Sitemap

groep 88
Nieuwsbericht:Overzicht

SUPERAVOND 22 SEPTEMBER

Geplaatst door: Jaap Kapteyn   Op:07-09-2007 11:45

Graag wil ik je/jullie uitnodigen voor een zeer interessante avond die Bright en ik organiseren voor de Culturele Zondag/Vrede van Utrecht op zaterdag 22 september. Ik wil jullie uitnodigen om samen met ons en 150 anderen te dineren bij het Asielzoekerscentrum in Oog en Al. Het diner is een Iftar diner, een feestelijk diner na een dag vasten tijdens de Ramadan. Dit diner is bijzonder. Tijdens het diner vinden performances plaats van vertellers, muzikanten, wetenschappers en geestelijk leiders van het Christendom, Islam en Jodendom die zich laten inspireren door de levensreis van een vreemdeling.

Het diner wordt aangeboden aan de asielzoekers en is plaats voor 50 andere gasten. Dus, meld je/jullie snel aan, anders is er geen plaats meer.

Ik hoop jullie daar te zien of snel op een ander moment!! Laat ons weten dat je komt.


Groeten van JaapToegang: gratis
Aanvang maaltijd: vanaf 19.37 uur
Reserveren verplicht via: info@yaqinart.com
Informatie: Arash Yaquin - 06 41453628

Iftar ‘As I left my fathers house’

Vanaf het moment dat een mens zijn licht ontmoet wordt hij een vreemdeling voor zijn omgeving. Vreemdelingen vallen op, wijken af en boezemen anderen angst in. Een bekende vreemdeling uit het verleden was Abraham, aartsvader binnen het Christendom, Jodendom en de Islam. Hij was zijn hele leven een reiziger, op zoek naar een nieuw land. Vanuit dit vertrekpunt vindt er op zaterdag 22 september een iftarmaaltijd plaats in het asielzoekers centrum aan de Josef Hadynlaan. Tijdens de gratis maaltijd vinden performances plaats van muzikanten en artiesten uit de hele wereld.

De avond wordt ingeleid door initiatiefnemer Bright O. Richards, acteur en theatermaker uit Liberia, en Imam Hamza Zeid Kailani, uit Oog en All. Hij zet zich in voor de relatie tussen christendom, islam en jodendom. Dr. Colette Kavannaugh spreekt kort over Luminal Space, de ruimte waar alles onzeker is en hoop in de lucht hangt. Andere korte voordrachten en performances komen van onder andere Adosh van der Heijden, Krishna Kauer `ask Nanny Magota, your advisor on migration isues spirit and body`, Amal Karam, Palestijns columniste van de Gelderlander en Bada Tarawally, verteller en werkzaam bij Free Voice. Muzikanten die tijdens de Iftar optreden zijn onder meer Eric Anderson, bekend singer-songwriter uit de USA en migrant in Nederland, samen met zijn vrouw Inge Anderson; en Lamin Kuyate, griot en kora speler uit Gambia.
Reageer op dit bericht

Reacties    |  Plaats Reactie  |   Overzicht
Geen reacties
Reageer op dit bericht